Over Dans et d’Hors

De naam “Dans et d’Hors” is een letterlijke vertaling uit het Frans voor “in en uit”. Met deze naam willen wij ons concept meteen tentoonstellen, “een keramiekatelier met vrije inloop”.

U bepaalt zelf wanneer u komt en voor hoelang. Daarmee zorgt Dans et d’Hors ervoor dat het makkelijker wordt voor iedereen om de wereld van keramiek te ontdekken en hier een nieuwe en ontspannende hobby van te maken.

Dans et d’Hors – het CONCEPT

Dans et d’Hors is een keramiekatelier te Pelt, wiens deuren open staat voor iedereen!

Hiervoor hebben we besloten om de toegang tot de wonderen wereld van keramiek zo toegankelijk en laagdrempelig mogelijk te maken. Dit proberen we te bereiken door alle materialen, aanwezig in ons atelier, beschikbaar te bieden voor ieder die gebruik maakt van onze diensten.

We proberen te werken aan een zo uitgebreid mogelijk assortiment aan materialen, waardoor jij deze niet hoeft aan te kopen, en het voor jou geen moeite kost om te beginnen in deze wondere wereld. Echter willen we ons niet enkel beperken tot de muren van ons atelier. We willen ook dat keramiek overal toegankelijk wordt! Bijvoorbeeld activiteiten plannen in rusthuizen, kinderopvang, …

Zo komt Dans et d’Hors van het Franse “in en uit”, dat voor ons makkelijk en toegankelijk betekend.

 

Sfeerbeeld Dans et d'Hors | Keramiek workshops, cursussen & open atelier in Pelt

Hoe is Dans et d’Hors ontstaan?

Het idee voor het keramiekatelier in Pelt is ontstaan vanuit de gedachten, de hobby van het kleien dichterbij en gemakkelijker te maken voor iedereen. Corneel en Krijn hebben deze passie opgepakt bij Clara en Jok (de ouders van Krijn). Zij zijn zelf al meer als 30jaar bezig met keramiek en ruim 4 jaar met het uitbaten van hun keramiekatelier in Peer. Hun passie, kennis en ervaring hebben zij meegegeven. Van daaruit zijn Corneel en Krijn vertrokken.

Nu kunnen zij met trots hun eigen atelier Dans et d’Hors openen in Pelt, waar ze samen hun kennis zullen door geven aan alle keramiek enthousiasten.

Wie zijn we?

Corneel Bijnens (links), 30 jaar, al 5 jaar bezig met keramiek. Vooral werken op de draaischijf spreekt Corneel het meeste aan. De passie is ontstaan toen hij de wereld van keramiek heeft ontdekt bij zijn schoonouders, Jok en Clara. Daar de eerste keer aan een draaischijf gezeten en direct bezeten van het draaien. Door de jaren heen heeft hij zich ook verdiept in het hand opbouwen, wat hij nu samen met Krijn alle dagen toch een beetje probeert te doen.

Krijn Sijbers (rechts), 27 jaar, al 7 jaar bezig met keramiek. Handopbouw is meer zijn ding. Vanuit zijn verleden in een interieuropleiding was hij altijd wel geïnteresseerd in het binnenbrengen van natuurlijke materialen in een interieur. Keramiek is daarbij een uitstekend medium waar de mogelijkheden vrijwel grenzeloos zijn.

Na 7 jaar samen te zitten in een relatie hebben ze besloten deze passie te delen met het grote publiek! Iedereen zou de kans moeten hebben, te ervaren wat de positieve effecten zijn van het werken met klei, boetseren tot een beeld en het dan ten toon te stellen aan iedereen.

Icoon aanbod | Opendeur 2023 - Dans et d'Hors

Uitgebreid aanbod

In het atelier wordt een uitgebreid assortiment van mogelijkheden aangeboden, zodat u het kleien op alle mogelijke manieren kunt beleven.

Icoon draaien | Opendeur 2023 - Dans et d'Hors

Draaien

Het atelier van Dans et d’Hors is uitgerust met maar liefst 8 draaischijven waar u op zelfstandige basis of met begeleiding mee kunt werken.

Icoon keramiek | Opendeur 2023 - Dans et d'Hors

Ook voor keramisten

Voor de keramist is er ook zeker wat in ons inloopatelier. Wij proberen ons basisassortiment zo uitgebreid mogelijk te maken.

Icoon lessen en demo's | Opendeur 2023 - Dans et d'Hors

Lessen & demo's

U kunt uw kennis uitbreiden met onze demo’s, workshops en lessen. De lessen komen altijd met een leuke cursus zodat, u zelfstandig meester kan worden in de keramiek.

Afbeelding vlek | Dans et Dhors Afbeelding vlek | Dans et Dhors

Cursussen & workshops voor elk niveau

Waar kan je ons vinden?

Afbeelding vlek | Dans et Dhors

Niets missen van Dans et d’Hors? Volg ons op Instagram!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en weetjes die actief zijn in ons keramiek atelier te Pelt! Ontvang data van nieuwe workshops, cursussen, mini-cursussen en blijf continu up-to-date van onze lopende acties en nieuwe collecties in onze webshop.

    Inschrijven

    Afbeelding vlek | Dans et Dhors Afbeelding vlek | Dans et Dhors