Algemene voorwaarden voor Dans et d’Hors

Versie 0.1
Deze pagina werd het laatst bijgewerkt op 31/10/2022.

Lees hier de algemene verkoopsvoorwaarden van Dans et d’Hors, gevestigd te Clercxhoevestraat 2a, 3910 Pelt – België.

Contactinformatie:
Clercxhoevestraat 2a
3910 Pelt, België
Tel. +32 (0)496 15 59 69
info@dansetdhors.com

Dans et d’hors (Corneel Bijnens)
Clercxhoevestraat 2a,
3910 Pelt, België
Tel.: +32 (0)496 15 59 69
info@dansetdhors.com
www.dansetdhors.com
Bijnens-Sijbers BV (Artboutiq)
Corneel en Krijn
Sellestraat 3, 3990 Peer
BTW: BE 0502.401.897
Tel.: +32 (0)496 15 59 69

Cursussen/lessen en workshops

Inschrijven en betalen verloopt via de website of in de shop. Is het niet mogelijk om via deze weg in te schrijven kun je ons steeds contacteren op bovenstaande gegevens.

Na inschrijving ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail. Als een cursus of workshop volzet is kan je je aanmelden voor een wachtlijst. Mocht er een plaats vrij komen, neemt Dans et d’Hors zo snel mogelijk contact met je op.

De wachtlijst van een cursus of workshop vervalt bij aanvang van de laatste desbetreffende cursus of workshop. Door de inschrijving verklaar je je akkoord met de inschrijvingsvoorwaarden.

Betaling

Alle prijzen, weergegeven op de website, zijn inclusief BTW.

De deelnemer dient het gehele bedrag online of contant in de zaak te voldoen tenzij uitdrukkelijk anders en schriftelijk overeengekomen met Dans et d’Hors . Bij inschrijving vanaf 4 dagen t/m 1 dag voor aanvang van een cursus/les/workshop dient het inschrijvingsgeld onmiddellijk betaald te worden. Hetzij contant, hetzij met een overschrijving waarvan het bewijs van betaling nog dezelfde dag per mail aan Dans et d’Hors wordt verstuurd. Na ontvangst van het inschrijvingsgeld ontvang je een bevestigingsmail.

Annuleren

Begeleid & vrij atelier

Annuleren van een vrij & begeleid atelier dient enkel op voorhand doorgegeven te worden per mail/telefoon/whatsapp voor het gemak van onze lesgever. Niet aanwezige hoeven ook niets te betalen.

Bij een online reservatie is het steeds mogelijk de boeking te verplaatsen naar een andere datum (dit dient per mail of telefoon gedaan te worden). Eventueel ontvangt u een tegoedbon, voor het maken van een nieuwe afspraak op een later moment.

Workshop

Meer dan 14 dagen vooraf:

 • Je zoekt zelf iemand in jouw plaats. 
 • Je boekt kosteloos om naar een andere beschikbare workshop/cursus op onze agenda.
 • Of je ontvangt een tegoedbon* voor het bedrag van de workshop verminderd met €15 administratieve kost per deelnemer.

Vanaf 14 dagen vooraf:

 • Je zoekt zelf iemand in jouw plaats. 
 • Of wij zoeken voor jou een andere kandidaat en we doen daarvoor ons uiterste best.
  • We hebben een andere kandidaat gevonden: Je krijgt een tegoedbon* voor het bedrag van de workshop, verminderd met €15 administratieve kost per deelnemer.
  • We hebben geen andere kandidaat gevonden: Je krijgt een tegoedbon* voor het bedrag van de workshop, verminderd met €45 administratieve kost per deelnemer.

Vanaf 24u vooraf:

 • Er is geen tegoedbon mogelijk.
 • Ook bij het niet verschijnen tijdens een workshop is er geen tegoedbon mogelijk.
 • Een gemiste les van een workshop die uit meerdere lessen bestaat, kan niet ingehaald worden.

Workshop op aanvraag (groepen)

Meer dan 14 dagen vooraf:

 • Je boekt kosteloos om naar een andere beschikbare datum in onze agenda.
 • Of je ontvangt een terugbetaling voor het bedrag van de workshop verminderd met €15 administratieve kost per deelnemer.

Vanaf 14 dagen vooraf:

Dit betekent dat we geen andere reservaties in de plaats hebben kunnen aannemen.

 • Je boekt om naar een andere beschikbare datum in onze agenda. Het forfait per deelnemer wordt extra aangerekend, de reeds betaalde materiaal- en stookkosten niet.
 • Of je ontvangt een terugbetaling voor het bedrag van de materiaal- en stookkosten, maar niet van het forfait.

Vanaf 24u vooraf:

 • Er is geen omboeking, tegoed of terugbetaling mogelijk.

Wijziging aantal deelnemers:

 • Bij een (beperkte) wijziging in het aantal deelnemers kunnen we ‘last minute’ nog aanpassingen doen.

(Een gemiste les van een workshop die uit meerdere lessen bestaat, kan niet ingehaald worden.)

MINICURSUS** OF JAARCURSUS

Meer dan 21 dagen vooraf:

 • Je zoekt zelf iemand in jouw plaats.
 • Je boekt kosteloos om naar een andere beschikbare workshop/cursus op onze agenda.
 • Of je ontvangt een tegoedbon* voor het bedrag van de workshop verminderd met €15 administratieve kost per deelnemer.

Vanaf 21 dagen vooraf:

 • Je zoekt zelf iemand in jouw plaats. 
 • Of wij zoeken voor jou een andere kandidaat en doen we daarvoor ons uiterste best.
  • We hebben een andere kandidaat gevonden: Je krijgt een tegoedbon* voor het bedrag van de cursus verminderd met €15 administratieve kost.
  • We hebben geen andere kandidaat gevonden: Je krijgt een tegoedbon* voor het bedrag van de cursus verminderd met 50%.

Vanaf 24u vooraf:

 • Er is geen tegoed mogelijk.
 • Ook bij afwezigheid tijdens een cursus is geen tegoed mogelijk.

Een gemiste les van een cursus kan ingehaald worden.

* Een tegoedbon is 1 jaar geldig en kan je gebruiken voor de reservatie van een workshop, cursus of vrij & begeleid atelier bij Dans et d’Hors, of kan je gebruiken voor een mooi kunstvoorwerp uit onze webshop of in onze winkel.

** Een mini cursus bestaat uit 2 of meer lesblokken.

Verhindering

Teruggave van het lesgeld is alleen mogelijk in bijzondere gevallen als langdurige ziekte, verhuizing of verandering van werk(uren). Teruggave van het lesgeld is enkel mogelijk na overleg met de directie en met het voorleggen van een geldig bewijs.

Gemiste lessen van de cursus kunnen binnen dezelfde reeks tijdens een ander lesmoment ingehaald worden, mits er plaats is en enkel in overleg met de docent(en). Het lesgeld van gemiste niet ingehaalde lessen wordt niet terugbetaald.

Annulering/verplaatsing van een cursus/workshop/les door Dans et d’Hors

De cursussen/workshops vinden alleen plaats mits er minimaal 6 deelnemers zijn. De jaarcursussen (20 lessen) vinden alleen plaats mits er minimaal 8 deelnemers zijn. Bij onvoldoende inschrijvingen kan de cursus/workshop geannuleerd worden. Mocht een cursus/workshop niet plaatsvinden of worden uitgesteld dan ontvang je daarvan uiterlijk 7 dagen voor aanvang bericht.

Dans et d’hors kan, tot uiterlijk 14 dagen voor aanvang van de cursus/workshop, de datum van een cursus/workshop wijzigen. De deelnemers worden hiervan op de hoogte gesteld via email en hebben de mogelijkheid de cursus/workshop kosteloos te verplaatsen of te annuleren.

Bij ziekte of langdurige afwezigheid van een docent kan Dans et d’Hors een andere docent aanstellen of de aangeboden cursus/workshop annuleren. Bij annulering wordt, in overleg, de inschrijving zonder kosten verplaatst naar een andere datum of geannuleerd. Bij annulatie wordt het eventueel betaalde inschrijvingsgeld terugbetaald.

Verzenden van producten

Het verzenden van pakketten via transportbedrijven is nooit zonder risico. De medewerkers van Dans et d’Hors doen steeds hun best, jouw gekochte goederen zo veilig mogelijk te verpakken voor transport tot de klant. Dans et d’Hors is nooit aansprakelijk voor schade door transport. Dit risico neemt de koper volledig.

Klachten

Heb je een klacht over een cursus, workshop of begeleid/vrij atelier? Neem dan contact op met Dans et d’Hors en we zullen ons best doen om u daarbij van dienst te zijn en het probleem op te lossen. Het indienen van een klacht ontslaat de deelnemer niet van de betalingsverplichting.

Aansprakelijkheid

Tijdens een cursus/workshop wordt soms gewerkt met materialen die kunnen afgeven op kleding of spullen. Dans et d’Hors is niet verantwoordelijk voor bevuilde of beschadigde eigendommen en zal eventuele schade niet vergoeden. Denk er dus zelf aan om oude kleding of een schort aan te trekken.

Opnames van een cursus/workshop en cursus teksten zijn enkel voor eigen gebruik. Al het cursus/workshopmateriaal en de aanvullende documentatie zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet worden gekopieerd, gereproduceerd of anderszins worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

Het maken van beeldopnames van een (gedeelte van) cursus/workshop is toegestaan, maar dient enkel voor eigen gebruik. Opnames van een cursus/workshop mogen gebruikt worden op social media, mits vermelding van Dans et d’Hors. 

Tenzij uitdrukkelijk door de deelnemer aangegeven, behoudt Dans et d’Hors het recht alle beeldmateriaal door een van de medewerkers van Dans et d’Hors voor PR doeleinden te gebruiken.

Overig

Dans et d’Hors behoudt zich altijd het recht om de cursussen en workshops inhoudelijk te veranderen en/of prijzen aan te passen.

Als een deelnemer hinder veroorzaakt voor of tijdens een cursus/workshop heeft Dans et d’Hors het recht om deze persoon te weigeren of te verwijderen uit de cursus/workshop, en te weigeren voor volgende cursussen en/of workshops. De deelnemer krijgt hierbij het betaalde inschrijvingsgeld niet terug.

In alle gevallen waarin deze voorwaarden niet voorzien zijn, beslist de directie. Op al onze cursussen en workshops zijn onze Dans et d’Hors algemene voorwaarden van toepassing. Door je in te schrijven ga je akkoord met deze algemene voorwaarden.

Afbeelding vlek | Dans et Dhors Afbeelding vlek | Dans et Dhors